Allergia – Kivetülés

Blog3

Bőrünk elhatárol és védelmez a körülöttünk zajló környezeti hatásoktól. Külső burkolatként keríti el benső világunkat, kapcsolatot létesít a két tér között és információkat közvetít. Ezek az információk szoros összefüggésbe állnak mentális rendszerünkkel, érzelmi testünkkel és tudatalatti világunkkal. A fizikai testen keresztül közvetítenek számunkra olyan fontos üzeneteket, melyek megfejtendő képletként szolgálják a bennünk lakó Lélek fejlődését. Röviden így tudnám megfogalmazni bőrünk lényegi feladatait és természetesen most visszafogtam magamat mert órákig tudnék mesélni erről, de a mai téma igen tartalmasra sikeredett ezért kezdjük is el.

Allergia vagyis kivetülés. Azért adtam neki ezt a másik megfogalmazást mert igazából ezzel el is mondtam a lényegét. Persze nem ennyire egyszerű és hogy megértsük jelenlétét, tudatosítanunk kell magát a folyamatot. 

Érkezik egy külső negatív hatás a környezetedből, ami aktiválja az érzelmi rendszeredet. Hirtelen érzéseket fogsz gyártani vagyis információkat hozol létre, amik a sejtjeidben utaznak a mentális rendszerig ingerület formájában. Így megszületik egy gondolat és a hozzá kapcsolódó válasz reakció, ami átveszi az irányítást és uralni fogja a fizikai testedet. Az hogy ez a folyamat milyen mértékben képes hatni Rád a már meglévő hitrendszereiddel és félelmeiddel függ össze. Ezeket a családi mintáidból hozod és mellé még “pár tucatot” életed során alakítasz is ki tapasztalásaidból és illúzió gyártásból. Illúzió lehet egy kapcsolat, amiben élsz és amit képzeletbeli dolgokkal öltöztetsz fel mint egy karácsonyfát, de aztán idővel amikor az ünnep varázsa elmúlik rájössz, hogy nem minden arany ami fénylik. A díszeid csupán elvárások melyek csalódáshoz vezetnek…Ezek a megélt negatív “lerakódások” külső hatásra robbanás szerűen bekapcsolnak és túlterhelik a fizikai testünket információkkal, a rendszerünk pedig tiltakozásképpen kifelé allergiás tüneteket hoz létre. Az, hogy milyen területet érint az allergia bőr vagy nyelőcső, légzőszerv, összefüggésben lehet a “hajlammal”is. Minden családnak megvan a maga érzékenysége bizonyos szervekre, amit genetikai szinten kódolunk tovább generációról generációra egy adott betegség vagy tüneti minták formájában.Tehát van egy genetikánk és egy egyéni érzékenységünk az események fogadására és feldolgozására. 

Egy szétválásnál amikor számunkra olyan fontos személytől búcsúzunk, akivel éveket töltöttünk együtt a bőrt fogja érinti az allergia vagyis a “burkolatot”ami körül vesz minket. 

Az élelmiszer mindig az élet a lét az önelfogadást tükrözi vissza. Félünk az új helyzetek befogadásától vagy a régiek elengedésétől. 

A köhögés egy adott helyzetet jelöl, amiben nem érzem jól magamat és ki akarok törni belőle. Ezek a folyamatok legtöbb esetben tudat alatt  működnek. Azoknak akik nem fogadják el ezeket a nézeteket sajnos sokkal nehezebb dolguk van. Ilyenkor a tünetek tovább súlyosbodnak. 

Szuper lenne , ha már gyermekkorunkban ezeket a folyamatot tudatosítanák bennünk és megtanítanák, hogyan kell működtetni őket, hiszen akkor sok hosszú és fájdalmas szenvedéstől kímélhetnénk meg magunkat. Mindent csak vissza kellene követni és újra értelmezni úgy, hogy számunkra hasznos legyen még akkor is ha valakit elveszítettünk vagy éppen belehaltunk életünk egy bizonyos fejezetébe. Mindenkivel történik ilyen és ha megússzuk különösebb testi tünetek formájában szerencsések lehetünk. (Ügyesek vagyunk!)

Az allergiának számos kivetülése van és mind személyes üzenetekkel kódolt, amik természetesen nagyon fontos részletek, de a lényege mindig ugyanaz. A félelem. Valamitől félünk! Egy helyzet egy személy vagy éppen önmagunkba vetett hitünk hiányát éljük meg és attól félünk, hogy mi magunk képtelenek vagyunk valamilyen dolog megélésére. A félelmet kell megkeresni és szembe állítani tudatunkkal, hogy nyakon csípjük az allergiát.

Érdemes úgy gondolnod rá mint egy jelzőlámpára, ami ha pirosra vált meg kell állnod és végig kell vizsgálnod az életedben zajló aktuális érzéseidet és gondolataidat. A sejtek negatív külső ráhatást kapva eltároltak egy információt, ami számodra kényelmetlen érzést okozott. Addig fokozódik a folyamat, amíg annyira kellemetlenné fog változni, hogy végül felkeresel egy orvost, aki szteroidos krémekkel és erős gyógyszerekkel harcba száll, hogy leverje a kellemetlen “tüneteket”. Nagy az öröm ha eltűnik, de nem oldódik meg csupán szőnyeg alá söpörtétek a megoldandó feladatot. Zajlik tovább az életed és egyszer csak történik valami, amit lehet Te észre sem veszel, de a tudatalattid felismeri és az immunrendszeredet újra és újra csatába küldi. Lehet az egy illat vagy íz, egy esemény,helyszín esetleg egy beszélgetés, akár még személy vagy állat is, ami pár perc leforgása alatt aktiválja a benned szunnyadó „kódot”. 

Ezeket az írásokat többnyire a megéléseim alapján építettem fel mert úgy vélem csupán azok a dolgok nevezhetőek a miénknek, amiket már megtapasztaltunk. Szerepelnek majd benne olyan részek is  amik rólam vagy a munkám során szembejövő esetekről számolnak be. Ez a mai is egy ilyen. Éppen ezért kérlek tartsd tiszteletben a bizalmamat és ne add tovább másoknak hangosan kimondott szavakkal. Legyenek ezek az írások csupán itt ebben a térben!

Az allergiával többször volt intenzív élményem, de mind életemnek egy bizonyos fejezetében, amikor házas voltam. Elég aktív életet éltünk a férjemmel sokszor napi 14-16 órákat dolgoztunk szinte csak aludni jártunk haza. Építettük a jövőnket, mert a jelenünk tele volt nehézségekkel és kudarcokkal. Pihenésként régóta dédelgetett körutazásunkat tervezgettük Toscanaba. Mikor megérkeztünk az álom utazásunk nagyon gyorsan rémálommá változott. Ott ismertem fel és tudatosult bennem, hogy házasságom zátonyra futott. A tengerparton állva néztem, ahogy a vízben úszik a férjem amikor egy fojtogató érzés kerített hatalmába. Egy felismerő gondolat, ami mint egy vízió cikázott át rajtam és már folytak is a könnyeim. A semmiből jött és lecsapott Rám. Tudtam itt a vége! Elveszítem. 

Olaszországot számos dolog miatt lehet szeretni, de a két különösen kedvencem az Isteni pizzájuk és a finom vörösborok. Igazi gasztro túra volt. Hozzáteszem soha semmilyen problémám addig nem volt az allergiával egészen a „felismerés” pillanatáig. Sokkolt a gondolat, hogy a férjem többé már nem lesz része az életemnek. Elképzelni sem tudtam milyen az élet nélküle ezért nem akartam befogadni ezt az információt. A biztonságot Ő jelentette számomra és nélküle csak egy félelmekkel teli “kislány” voltam. Kétségbe ejtő érzések uralkodtak el a rajtam és az a két számomra kedves dolog, amit ehhez az utazáshoz kötöttem, hirtelen áldozati báránnyá változtak. A mentális oldalam ezt a negatív élményt összekapcsolta egy ott megélt információs elemmel. Mégpedig a vörösborral. Később mikor hazaértünk az utazásból már egyáltalán nem tudtam inni vörösbort mert azonnal összeszűkült a légcsövem, úgy éreztem fojtogatnak és megjelentek az arcomon a kiütések. Arra jöttem rá, hogy ez az anyag emlékezteti a testemet, arra a bizonyos érzelmi traumára amit ott akkor átéltem. Pár év múlva teljesen elmúltak a tünetek és természetesen az életem is átrendeződött a válás után. Megerősítettem a “szárnyaimat”, hogy képes legyek egyedül repülni. A negatív spirál pozitívra váltott és a félelmek idővel szépen lassan eltűntek.

Azt gondolom mindenkinek megvan a maga terve erre az életére vagy lehet, hogy éppen minden életünkre, de a lényeg, hogy vannak bizonyos események, amiknek meg kell történniük ahhoz, hogy képesek legyünk fejlődni. A testünket érintő negatív tünetek pedig „terelőbójaként” funkcionálnak, ügyelve arra, hogy ne térjünk le utunkról. Ha megérkezik egy üzenet azért jött, hogy titkokat fedjen fel benső érzelmi világunkról még akkor is ha szívünk ebbe összetörik, mert azok fogják jelezni„ Hahó rossz az irány!” 

Szóval ha szembesülsz egy ilyen allergiával az életedben, légy hálás érte mert lehet, hogy akkor ott azt gondolod „Mi a fene?” de bármilyen fura is azért jött, hogy segítsen Neked. Mindig arra figyelj mikor keletkezett, akkoriban milyen gondolataid voltak, milyen érzelmi változásokon mentél át és ha megtalálod az okot a kiváltó traumát, vizsgáld meg milyen félelmeid állnak mögötte, nézz szembe velük és ha leküzdötted már csak fel kell ismerned benne a tanítását. 

A következő bejegyzésem a pattanások kínzó világát mutatja be, miért alakulnak ki és vajon elég-e a külső esztétikai kezelés ilyenkor.

Köszönöm, hogy figyelmet fordítottál a gondolataimra és az idődből nekem is adtál!